Driehoek kast nodig?

Een goede starterkast is een cruciaal onderdeel van een soepel proces. Het systeem zorgt voor een effectieve en efficiënte opstart van elektromotoren en daarmee voor minder storingen en een langere levensduur. Kiest u voor een driehoek kast, oftewel een starterkast met Ster-Driehoek-schakeling, dan kiest u voor een 2-traps opstart waarbij de elektromotor eerst in ‘sterstand’ gaat alvorens naar bedrijfsstand over te gaan. Een grote en schadelijke stroompiek wordt hiermee voorkomen.

Driehoek kast met topkwaliteit componenten

Wanneer u kiest voor een driehoek kast van IOT Gear, kiest u voor topkwaliteit. Onze standaard driehoek kasten zijn dermate ver doorontwikkeld, dat u zeker bent van bewezen technieken en optimale werking. Bij IOT Gear maken we al onze starterkasten bovendien met hoge kwaliteit componenten. Zo werken we bijvoorbeeld met merken als Siemans, Rittal en Phoenix Contact. Dit komt niet alleen de werking, maar ook de levensduur van de driehoek kast ten goede.

Driehoek kast conform NEN

Welke driehoek kast we ook voor u bouwen, we zorgen er altijd voor dat deze voldoet aan de machinerichtlijn NEN-EN-60204 en de richtlijnen voor de laagspanning schakel- en verdeelinrichting NEN-EN-IEC 61439. Hierdoor bent u verzekerd van een goed gemonteerde driehoek kast waarmee u voldoet aan de wet- en regelgeving. Bovendien zorgen we er door het volgen van deze normen voor dat gevaarlijke situaties zoals kortsluiting en brand, met schade en mogelijk letsel tot gevolg, voorkomen worden.

Driehoek kast compleet gemonteerd

We leveren iedere driehoek kast zoveel mogelijk plug-and-play. De ster-driehoekschakeling zit compleet gemonteerd in de kast. Dit hoeft u dus niet zelf te doen. Bovendien voorzien we de driehoek kast met overzichtelijk genummerde klemmenstroken, elektrische schema’s en handleidingen. U kunt ze dus heel eenvoudig en snel aansluiten op uw machine. Wilt u de aansluiting en inregeling van uw driehoek kast liever door ons laten doen? Laat het ons weten. Dit doen we graag voor u. Natuurlijk informeren we u vooraf helder over de bijkomende kosten.

Driehoek kast op maat

We bieden een groot assortiment aan standaard driehoek kasten, maar een maatwerk driehoek kast behoort ook zeker tot de mogelijkheden. We kunnen iedere driehoek kast volledig volgens uw wensen en specificaties ontwerpen en fabriceren. Meerdere motorstarters nodig? Geen probleem. Slimme regelingen en extra sensoren gewenst? Geen probleem. Sterker nog: het is onze specialisatie.

Voorprogrammering parameters

Wilt u graag diverse parameters vooraf ingesteld hebben? We regelen het graag voor u. We stellen de Ster Driehoek inregeling zo voor u in dat uw elektromotor direct vanaf het begin beveiligd is tegen overstroom. Indien gewenst programmeren we ook al uw specifieke wensen vooraf in. We doen alles om ervoor te zorgen dat u snel, veilig en efficiënt met de driehoek kast kunt werken.

Snelle levering van uw driehoek kast

IOT Gear houdt een kleine voorraad standaard driehoek kasten aan. Na uw bestelling gaan onze experts indien gewenst aan de slag met de montage ervan. Dankzij onze expertise, voorraad en goede logistiek, beperkt de levertijd zich vaak tot slechts 10 dagen.

Geschikt voor foodbranche

Alle onze besturings- en starterkasten zijn leverbaar in RVS & Food grade (Hygienic design). Heeft u dus een driehoek kast nodig voor gebruik in een voedselveilige/HACCP ruimte, dan zit u bij ons goed. Onze driehoek kast in RVS is bovendien geschikt voor buitengebruik.

Advies & service

IOT Gear staat u graag bij met deskundig advies en uitstekende service. Heeft u vragen over uw driehoek kast of twijfelt u welke het beste geschikt is voor uw situatie? Neem contact met ons op. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. U krijgt gelijk een deskundige medewerker aan de lijn die alles van het product afweet en u direct op weg kan helpen bij de aanschaf en inregeling van uw nieuwe driehoek kast.

https://www.AB Besturingstechniek.nl/sterdriehoek

Ster Driehoek

U wilt een starterskast waarmee u de piekbelasting bij de opstart van uw elektromotor kunt voorkomen. Een starterkast met Ster Driehoek inregeling is dan een goede optie. De 2-traps opstart van de Ster Driehoek starterkast zorgt ervoor dat de elektromotor eerst in ‘sterstand’ gaat voordat hij naar de bedrijfsstand overschakelt. Daardoor blijft een grote en schadelijke piekstroom uit.

Ster Driehoek starterkast van topkwaliteit

Bij IOT kiezen we voor topkwaliteit. Onze Ster Driehoek starterkasten zijn gemaakt van hoge kwaliteit componenten. We werken met merken als Rittal, Phoenix Contact en Siemens. Bovendien zijn onze starterkasten door onze expertise, jarenlange ervaring en continue innovatie zo ver doorontwikkeld, dat u volledig kunt vertrouwen op de inmiddels bewezen technieken. Wanneer u een Ster Driehoek starterkast bij IOT Gear koopt, bent u dus zeker van een goede kwaliteit starterkast met een lange levensduur.

Ster Driehoek conform NEN-richtlijnen

Veiligheid staat bij IOT Gear hoog in het vaandel. Onze starterkasten voldoen daarom altijd aan de machinerichtlijn NEN-EN-60204 en de richtlijnen voor de laagspanning schakel- en verdeelinrichting NEN-EN-IEC 61439. Het is een belangrijke factor in het voorkomen van gevaarlijke situaties zoals kortsluiting en brand. Met de Ster Driehoek starterkast van IOT Gear voldoet u dus niet alleen aan de geldende wet- en regelgeving, u beschermt uzelf en anderen ook optimaal tegen mogelijke schade en persoonlijk letsel.

Plug&Play Ster Driehoek

U wilt uw Ster Driehoek starterkast zo eenvoudig mogelijk kunnen aansluiten en zo snel mogelijk effectief kunnen gebruiken. IOT Gear zorgt daarvoor. We leveren onze Ster Driehoek schakelaars zoveel mogelijk plug&play. De Ster Driehoek schakeling zit volledig gemonteerd en bedraad in de starterkast. Daar heeft u zelf geen werk meer aan. Bovendien zorgen we voor duidelijke elektrische schema’s, overzichtelijk genummerde klemmenstroken en heldere handleidingen. Aansluiten is dus een fluitje van een cent. Wanneer u dit liever niet zelf doet, neemt IOT Gear het u ook graag uit handen. We informeren u vooraf over de mogelijkheden en meerwerkprijzen.

Maatwerk Ster Driehoek starterkast

IOT Gear heeft een breed assortiment Ster Driehoek starterkasten. Deze kunnen we relatief eenvoudig aanpassen naar uw aanvullende wensen en specificaties. Het is zelfs onze specialisatie. We kunnen extra slimme sensoren en regelingen toevoegen, net als meerdere motorstarters. Alle benodigde parameters stellen we op voorhand graag voor u in. Zo bent u vanaf het begin beveiligd tegen overstroom en kunt u uw Ster Driehoek direct aansluiten en gebruiken. In no time loopt uw proces soepel, veilig en efficiënt.

Korte levertijden Ster Driehoek

Vanwege onze voorraad starterkasten kunnen we snel leveren. Ook wanneer u graag wilt dat we vooraf aanpassingen doen en alle parameters voor u instellen, is snelle levering geen probleem. Onze ervaren experts voeren de aanpassingen en instellingen snel voor u door. Hierdoor beperkt de levertijd van veel starterkasten zich tot 10 dagen.

Food grade Ster Driehoek

De besturings- en starterkasten van IOT Gear zijn leverbaar in RVS, dus geschikt voor HACCP-ruimten in bijvoorbeeld horeca en voedingsindustrie. Dat geldt dus ook voor onze Ster Driehoek starterkasten. Vanwege het RVS materiaal zijn ze bovendien prima geschikt voor buitengebruik.

Ster Driehoek kopen

Wilt u een Ster Driehoek starterkast kopen, maar twijfelt u nog welke het meest geschikt is voor uw situatie? IOT Gear helpt u graag verder met advies en service. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Onze experts kunnen u direct goed adviseren en geven graag uitleg over de verschillende leverings- en maatwerkmogelijkheden.