AB Besturingstechniek helpt u uw machinestabiliteit verhogen

Met de juiste besturing kan AB Besturingstechniek uw machinestabiliteit verhogen. AB Besturingstechniek helpt u door een back-up te creëren, er voor te zorgen dat u zelf kleine reparaties uit kunt voeren, reparaties doelgericht aansturen en softwarematige storingen op afstand te verhelpen.

Back-up creëren

Uw machine werkt nog prima en het besturingsmechanisme, een oude PLC computer, stuurt deze machine ook goed aan. Niks aan doen, zou u kunnen zeggen, geen procesoptimalisatie nodig. Maar let op: de PLC computer is het verstand van uw machine. Als daar iets mee gebeurt, kan de machine niks meer. En dat kan zomaar gebeuren bij een stroomuitval of piekbelasting. Het oude back-up batterijtje van de PLC werkt al lang niet meer, dus door energiewegval bent u in één klap alle geprogrammeerde software kwijt. U heeft als het ware een machine met een leeg hoofd. Uw proces ligt stil en niet voor even. Het herschrijven van de programmasoftware is namelijk een tijdrovende klus die soms wel een maand in beslag neemt. AB Besturingstechniek kan een situatie als deze in veel gevallen eenvoudig voorkomen. Indien mogelijk maken we een back-up van de software. Het is één van de eenvoudigste manieren van procesoptimalisatie, maar zeker niet de minst belangrijke. Deze kleine investering kan een grote kostenbesparing opleveren.

Machinestabiliteit verhogen - Back-up creëren
Machinestabiliteit verhogen - zelf kleine reparaties uitvoeren

Zelf kleine reparaties uitvoeren

Hoe vaak heeft u dit: dat een storing lastig te vinden is, er een monteur opgeroepen wordt om deze te verhelpen en dat het dan om iets heel kleins en simpels gaat, zoals een vervuild sensor-glaasje? Dergelijke kleine reparaties kosten veel tijd en geld en dat is helemaal niet nodig. AB Besturingstechniek plaatst sensoren of update de bijbehorende software. Zo bieden de sensoren meer informatie over het proces en hun eigen gezondheid. We ontwerpen besturingssoftware op maat zodat bij storingen direct duidelijk is waar deze zich bevinden, wat er precies aan de hand is en welke handeling benodigd is. Op een scherm wordt dit met afbeeldingen en signalen exact aangetoond. Gaat het om een klein euvel? Dan kan een operator met de aanwijzingen van de besturingstechniek de kleine reparatie heel eenvoudig zelf uitvoeren. Het probleem is zo sneller en efficiënter opgelost. Dat levert u een flinke kostenbesparing op.

Doelgerichte reparatie aansturen

Bij complexere storingen gaat er vaak veel tijd zitten in de analyse van het probleem. De eigen operator weet de oplossing niet en schakelt een monteur in. De monteur gaat op zoek en ziet vervolgens dat hij bepaalde onderdelen en gereedschap moet gaan halen om het euvel op te lossen. Of de monteur concludeert dat hij een collega met een specifieke expertise moet inschakelen. Al die tijd gebeurt er nog niks en blijft uw machine stilstaan. Dit kan een stuk efficiënter. De downtime kan aanzienlijk worden verkort door slimme automatisering. AB Besturingstechniek zorgt voor procesoptimalisatie door besturingssoftware te ontwerpen die de aard van het probleem laat zien. Zo kan direct de juiste monteur met de juiste gereedschappen en onderdelen ingeschakeld worden.

Bewust werken - Duurzaam
Machinestabiliteit verhogen - Softwarematige storingen op afstand verhelpen

Softwarematige storingen op afstand verhelpen

De software van vandaag de dag is behoorlijk slim en zorgt in belangrijke mate voor procesoptimalisatie. Tegelijkertijd is software maar zo slim als dat de bouwer deze gemaakt heeft. En ook die bouwer kan fouten maken en niet alle complexe situaties voorspellen. Hierdoor is het mogelijk dat sommige situaties binnen uw proces niet (goed) voorgeprogrammeerd zijn. Ook kan niet ieder complex probleem optimaal door uw software geanalyseerd worden. Het gevolg is dat u last kunt hebben van terugkerende problemen. Een regelaar die steeds zijn positie kwijtraakt bijvoorbeeld, of het uitblijven van heldere instructies bij complexe storingen. AB Besturingstechniek kijkt op afstand mee in de software. We analyseren het probleem en laten zien welke actie vereist is. Bij steeds terugkerende problemen kunnen we op afstand softwareaanpassingen doorvoeren. Bij complexe storingen kunnen we heel specifiek aangeven door welke onderdelen in het proces deze veroorzaakt worden en welke reparatie vereist is.

Preventief onderhoud

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Dus de grootste stap in procesoptimalisatie en het verhogen van de machine stabiliteit is te vinden in preventief onderhoud. Kleine gebreken en grote storingen komen namelijk ergens vandaan. Een elektromotor valt niet zomaar van het ene moment op het andere stil. Daar gaan vaak signalen zoals trillingen aan vooraf, afkomstig van bijvoorbeeld versleten lagers en verslappende wikkelingen. Deze signalen kunnen door sensoren opgevangen worden en daarna door slimme software worden geanalyseerd. AB Besturingstechniek zorgt ervoor dat u op deze manier meer inzicht in de gezondheid van uw machines krijgt. Zo kunt u tijdig preventief onderhoud plegen waar nodig. Aangezien u hiermee problemen en downtime voorkomt, levert u dit een flinke kostenbesparing op.

 

 

Machinestabiliteit verhogen - preventief onderhoud