AB Besturingstechniek helpt u meer inzicht te krijgen

Met de juiste besturing kunt u uw machines monitoren en preventief onderhoud geven. Uw machines worden geautomatiseerd en leveren de belangrijke actuele en historische waardes aan waarmee u meer inzicht heeft in uw proces.

Monitoring t.b.v. preventief onderhoud

Een elektromotor valt ineens uit en legt uw hele proces stil. Het is het begin van een stressvolle zoektocht naar het probleem, en een race tegen de klok om de downtime te beperken. Een situatie als deze is vaak eenvoudig te voorkomen door monitoring van uw proces ten behoeve van preventief onderhoud. AB Besturingstechniek kan met de inzet van sensoren en software de status van machines en machineonderdelen inzichtelijk maken. Hierdoor is te voorspellen of een machine(onderdeel) nog lange tijd mee zal gaan, of op korte termijn gebreken zal vertonen. Denk aan een elektromotor of de lagers of wikkelingen daarvan. Op basis van de monitoring kan er preventief onderhoud uitgevoerd worden en voorkomt u calamiteiten en downtime.

Automatiseringsmogelijkheden

Inzicht in de staat van uw machine(onderdelen) ten behoeve van preventief onderhoud is één ding. Daarnaast is ook inzicht in automatiseringsmogelijkheden van grote waarde voor uw bedrijf. Want hoeveel tijd en geld gaat er in uw bedrijf verloren aan handmatige werkzaamheden? En wat gaat er als gevolg van handwerk nog regelmatig mis? AB Besturingstechniek brengt het voor u in beeld. We onderzoeken automatiseringsmogelijkheden in uw huidige proces. Op basis daarvan verzorgen we een turn-key besturingssysteem of desnoods een complete retrofit van uw bestaande machinebesturing. Van analyse en ontwerp tot installatie en onderhoud. Met deze investering in uw bedrijf verhoogt u de kwaliteiten efficiency binnen uw processen en bespaart u aanzienlijk in kosten.

Belangrijke actuele waardes

Als de oliedruk of temperatuur in uw proces verandert of het brandstofpeil van uw noodstroomaggregaat staat laag, dan wilt u dat weten, toch? U wordt immers liever niet verrast door een tekort, een calamiteit, een productiefout of downtime. Maar hoe haalt u deze informatie uit uw bestaande, wellicht wat gedateerde, machines? Daar zorgt AB Besturingstechniek voor. Met behulp van het uitlezen van de machine en de PLC, in aanvulling met bestaande en nieuwe sensoren, kunnen we namelijk inzicht geven in belangrijke waardes op een afgeschermde webpagina. Waardes die van cruciaal belang zijn voor de continuïteit van uw proces zoals oliedruk, temperatuur en brandstofpeil. Sensoren houden de actuele stand bij en geven een signaal af wanneer er iets geleegd of bijgevuld moet worden. Ook houden ze hun eigen gezondheid in de gaten. Zo heeft u altijd betrouwbaar inzicht in de status van uw proces en kunt u bij afwijkingen in een vroeg stadium ingrijpen en bijsturen.

Datalogging

De processen in uw bedrijf zijn lang geleden ontworpen en ontwikkeld. De machines gaan al jaren mee. Maar draait alles nog net zo goed als op dag één? En zijn er wellicht inmiddels verbeteringen mogelijk? Misschien heeft u geen idee, maar zou u dit wel inzichtelijk willen hebben. Of wellicht merkt u dat de productie of kwaliteit minder is dan voorheen en wilt u weten waar dat aan ligt. In een complex proces met meerdere onderdelen is dit soms moeilijk te achterhalen. Hoe komt het bijvoorbeeld dat het proces per uur minder product aflevert? Is er iets mis bij de vulmachine, gaat er iets niet optimaal bij het sealen, of zit het in het vervoer binnen het proces? AB Besturingstechniek brengt het aan het licht door middel van cyclustijdlogging. We bieden u maximaal inzicht in uw proces. We laten zien hoe u eenvoudig de juiste reparaties, vernieuwingen en preventief onderhoud kunt doorvoeren voor een continu betrouwbaar en geoptimaliseerd proces.