AB Besturingstechniek helpt u efficiënter te werken

Uw machines kunnen met de juiste besturing efficiënter werken. Zo kan AB Besturingstechniek u helpen doelgericht te werken, uw machines te moderniseren, een efficiencyslag te maken met robotisering en de kwaliteit van uw producten te bergen.

Doelgericht werken

U weet niet precies wat de status van uw brandstof, afval of grondstoffenvoorraad is. Om zeker te zijn doet u hiervoor maar alvast een nieuwe bestelling bij de leverancier of ophaaldienst. Maar misschien was het nog helemaal niet nodig en laat u jaarlijks veel te vaak uw afvalcontainer legen, uw brandstof bijvullen en uw grondstoffen aanvoeren. Dan krijgt u alsnog spijt van de tijd en het geld dat u erin geïnvesteerd heeft. AB Besturingstechniek kan u helpen efficiënter te werken. We brengen sensoren aan die de actuele waardes van uw voorraden bijhouden. De data uit deze sensoren wordt met software geanalyseerd en het systeem vertelt u wanneer er handeling vereist is. U krijgt hier automatisch bericht van. Het is een relatief eenvoudige, maar zeer effectieve vorm van procesverbetering.

Efficiënter werken - Voorraadcontainer
Efficiënter werken - apparatuur moderniseren

Apparatuur moderniseren

De wat oudere besturingssystemen geven vaak niet zo overzichtelijk en duidelijk weer wat de actuele stand van zaken van uw machine is. Hierdoor heeft u geen optimaal inzicht in uw proces en kost het u veel tijd en geld om dit aan en bij te sturen. AB Besturingstechniek onderzoekt hoe met de modernisering van uw bestaande apparatuur een procesverbetering behaald kan worden. Nieuwe displays op uw bestaande machines kunnen bijvoorbeeld een uitkomst bieden. Met overzichtelijke plaatjes en grafieken bieden ze u in één oogopslag het benodigde inzicht en geven ze exact aan waar een handeling vereist is.

Robotisering

Bent u binnen uw bedrijf nog veel tijd en geld kwijt aan handmatige werkzaamheden? En zijn uw machines nog gebaseerd op ‘domme’ systemen die niets zelf kunnen waarnemen en activeren? Dan is er waarschijnlijk een grote efficiencyslag te behalen met robotisering. AB Besturingstechniek komt bij u langs om de mogelijkheden van robotisering te bekijken. We kijken naar handmatige werkzaamheden die overgenomen kunnen worden door robots, zoals het vervoer van producten van de ene plek in het proces naar de andere. En we kijken naar bestaande machines, hoe deze met slimme besturingstechnieken gerobotiseerd kunnen worden. Samen met robotiseringsspecialisten zorgen we voor de volledige programmering van de robots en richten we geavanceerde besturingstechniek in voor de aansturing van het proces.

 

Efficiënter werken - Robotisering

Kwaliteitsborging

U wilt uw klanten een continue kwaliteit bieden. Maar lukt dat ook? Of heeft u last van kwaliteitsschommelingen door flexibele factoren zoals In dat geval kan AB Besturingstechniek u helpen door flexibele factoren in uw proces met automatisering en robotisering te standaardiseren. Slimme sensoren meten de actuele waarden en slimme besturingssystemen zorgen voor de nodige aanpassingen in het proces. Door deze aanpassingen te laten uitvoeren door robots, worden ook verschillen in de uitvoering voorkomen. Tot slot kan met machine vision een automatische kwaliteitscheck worden uitgevoerd. Zo heeft u optimale kwaliteitsborging en kunt u uw beloften aan uw klant continu waarmaken.