Frequentieregelaar 230v motor van AB Besturingstechniek

U wilt een zo efficiënt en soepel mogelijk proces inrichten. Een frequentieregelaar 230v motor kan hierin een belangrijke rol spelen. Dankzij de traploze, vertraagde opstart zorgt deze er namelijk allereerst voor dat uw elektromotor en machines geen schadelijke grote stroompiek krijgen maar soepel opgestart worden. Daarnaast kan het eindtoerental variabel ingesteld worden. Met de frequentieregelaar zorgt u er eenvoudig voor dat uw elektromotor exact op de benodigde belasting afgestemd wordt.

Frequentieregelaar 230v motor met PID of POT

Het afstemmen van het benodigde toerental kan met een draaiknop (potentiometer) of automatische regelaar (PID). Kies de eerste wanneer u manueel uw proces wilt kunnen aansturen. Kies de PID regelaar wanneer u uw proces zoveel mogelijk automatisch wilt laten draaien. Sensoren meten dan de waarden binnen het proces, zoals temperatuur of druk, en de automatische regelaar zorgt indien nodig voor aanpassing van het toerental van de bijbehorende elektromotor.

Voorkom storingen, geniet van lange levensduur

Dankzij de soepele start en juiste afstemming van het toerental, wordt er zo min mogelijk van uw elektromotor en aangesloten voorzieningen gevraagd. Ze hoeven niet continu op maximaal toerental te draaien, maar krijgen precies de juiste hoeveelheid aansturing, passend bij het proces. Dit zorgt ervoor dat storingen voorkomen worden en uw assets langer meegaan. Kortom: lagere service- en vervangingskosten op korte en lange termijn.

Kies voor kwaliteit, kies voor IOT Gear

Frequentieregelaars zijn een belangrijk onderdeel van uw proces. U wilt dan ook kunnen vertrouwen op een langdurig goede werking ervan. Bij de frequentieregelaar 230v motor en 400v draaistroom motor van IOT Gear bent u hier zeker van. Bij IOT Gear gaan we namelijk voor topkwaliteit. We bouwen al onze starterkasten en frequentieregelaars met componenten van bekende kwaliteitsmerken als Siemens, Phoenix contact en Rittal. Dankzij onze ervaring en expertise zijn onze producten bovendien dermate getest en doorontwikkeld, dat u profiteert van bewezen technieken en betrouwbare systemen.

Frequentieregelaar 230v motor volgens NEN richtlijnen

IOT Gear heeft naast kwaliteit en betrouwbaarheid ook veiligheid hoog in het vaandel staan. We bouwen onze frequentieregelaar 230v motor dan ook volledig volgens de geldende NEN richtlijnen: machinerichtlijn NEN-EN-60204 en de richtlijnen voor de laagspanning schakel- en verdeelinrichting NEN-EN-IEC 61439. U bent dus verzekerd van een gecertificeerd systeem dat beveiligd is tegen kortsluiting en brand.

Plug & play installeren of uitbesteden

Wilt u uw frequentieregelaar plug & play aangeleverd krijgen? Dan bent u bij IOT Gear aan het goede adres. We zorgen ervoor dat uw frequentieregelaar 230v netjes verwerkt wordt in een starterkast en leveren deze af met een duidelijke installatie- en gebruikershandleiding. Elektrische schema’s en overzichtelijk genummerde klemmenstroken zijn standaard inbegrepen. Laat u de inregeling en installatie liever aan ons over? Prima! We stellen indien gewenst alle parameters vooraf in en komen de frequentieregelaar op uw locatie installeren.

Welke frequentieregelaar nodig?

Frequentieregelaars leveren toegevoegde waarde in een zo efficiënt mogelijke aansturing van onder meer transportbanden, pompen, ventilatoren en compressoren. Welke frequentieregelaar heeft u voor uw situatie nodig? Heeft u voldoende aan de frequentieregelaar 230v motor of heeft u meer vermogen nodig? IOT Gear heeft namelijk ook frequentieregelaars 400v in het assortiment geschikt voor zwaardere machines op draaistroom. Twijfelt u wat de juiste frequentieregelaar voor uw situatie is? Neem contact met ons op. We adviseren u er graag over.

Maatwerk frequentieregelaar 230v motor

Bieden onze standaard frequentieregelaars niet de perfecte oplossing voor uw situatie? Dan bouwen we graag een maatwerk frequentieregelaar 230v motor voor u. Dat is namelijk onze specialiteit. Extra motorstarters, slimme regelingen en sensoren, alles is mogelijk. Samen stellen we de perfecte frequentieregelaar voor uw proces samen.

Kleine voorraad, snelle levering

Bij IOT Gear houden we kleine voorraden starterkasten en frequentieregelaars aan. In standaard uitvoering en in RVS (Hygienic design) voor HACCP en buitenruimten. Na bestelling heeft u uw frequentieregelaar 230v motor vaak al binnen 10 dagen in huis.

Frequentieregelaar 230v regelen

U zoekt een frequentieregelaar 230v voor een optimale aansturing van uw proces. Een regelaar waarmee u manueel of automatisch kleine of grote veranderingen kunt aanbrengen in de aansturing van bijvoorbeeld uw ventilator, transportband, pomp of compressor. Deze vindt u bij IOT Gear. We hebben een breed assortiment aan startersystemen en frequentieregelaars en bieden tevens maatwerk indien uw situatie daarom vraagt.

Frequentieregelaar 230v met traploze opstart

De frequentieregelaars van IOT Gear zijn voorzien van een traploze opstart. Deze zorgt voor een soepele opstart in plaats van een schadelijke grote piekstroom. Slijtage en storingen aan uw elektromotor en machine worden hiermee voorkomen. U profiteert daardoor van lagere onderhoudskosten, minder storingssituaties en een langere levensduur van uw assets.

PID of POT regeling

De frequentieregelaar 230v van IOT Gear is verkrijgbaar met een draaiknop (POT) of automatische regelaar (PID). Bij de eerste, de potentiometer, bepaalt u zelf wanneer u de aansturing van het proces wilt aanpassen. Via een draaiknop stelt u dit eenvoudig in. Wilt u echter dat het proces

automatisch aangestuurd wordt, dan kiest u voor de PID. Sensoren meten dan de waarden in het proces, zoals druk of temperatuur. Bij een afwijkende waarde ten opzichte van de instelling zorgt de automatische regelaar voor aanpassing van het toerental van de elektromotor.

Hoge kwaliteit frequentieregelaar 230v

Een frequentieregelaar is een cruciaal onderdeel van uw proces. Hierop wilt u dan ook blind kunnen vertrouwen. Bij de frequentieregelaar 230v van IOT Gear kan dat. IOT Gear kiest namelijk altijd voor kwaliteit. Onze starterkasten en frequentieregelaars bestaan uit componenten van A-merken als Rittal, Siemens en Phoenix contact. Bovendien hebben we onze producten in de loop der jaren zo ver doorontwikkeld en geoptimaliseerd, dat u zeker bent van een bewezen betrouwbaar systeem.

Maatwerk frequentieregelaar 230v

Onze expertise komt terug in onze standaard frequentieregelaar 230v, maar zeker ook in onze maatwerkoplossingen. Het kan namelijk voorkomen dat u geen standaard frequentieregelaar nodig hebt, maar aanvullende wensen en specificaties heeft. Extra motorstarters bijvoorbeeld of een bredere set aan sensoren en slimme regelingen. Als maatwerkspecialist denkt IOT Gear graag met u mee. We stellen de perfecte frequentieregelaar voor uw proces samen en regelen deze volledig voor u in.

Frequentieregelaar 230v zelf installeren of uitbesteden

Bij IOT Gear heeft u de keuze om uw frequentieregelaar 230v zelf te installeren óf de installatie aan ons over te laten. We maken het u graag zo makkelijk mogelijk, ook wanneer u alles het liefst zelf doet. Daarom verwerken we de frequentieregelaar 230v standaard in een starterkast en zorgen we voor een heldere gebruikershandleiding. Ook voorzien we u van duidelijke elektrische schema’s en overzichtelijk genummerde klemmenstroken. Indien gewenst stellen we ook alle parameters al vooraf voor u in. Zo is uw frequentieregelaar 230v maximaal plug & play.

Levering binnen 10 dagen

IOT Gear houdt continu grote voorraden standaard frequentieregelaars aan. Deze leveren we in veel gevallen binnen 10 dagen. Ook in het geval van maatwerk kunnen we u, dankzij de expertise van onze vakmensen, vaak op korte termijn van uw frequentieregelaar voorzien.

Advies nodig? Neem contact met ons op

Twijfelt u of de frequentieregelaar 230v de perfecte oplossing is voor uw proces? Neem contact met ons op. We adviseren u graag. Wellicht is een andere frequentieregelaar, zoals de 400v voor draaistroom een betere optie, heeft u alleen een softstarter of ster-driehoekregelaar nodig of kan maatwerk voor u de beste oplossing bieden. We nemen de opties samen met u door en laten zien welk systeem het beste bij uw wensen en specificaties past.