60 jaar oude persmachine nieuw leven inblazen
Machinery Technology
2024
Slimme besturingstechniek
Maakindustrie

Bediening van 2 personen naar 1 persoon

Vaak werken oude machines nog goed. Ze zijn op leeftijd, maar doen nog precies wat ze moeten doen. Echter zouden ze wel een stuk efficiënter, duurzamer en productiever kunnen zijn. Dan kunnen ze wéér 60 jaar mee.

Hardware Engineering

Middels een nieuwe besturingskast hebben wij deze vernieuwing weten te realiseren voor onze opdrachtgever, wat ervoor heeft gezorgd dat één medewerker nu 2 persen tegelijk kan bedienen.

  • Van handmatige naar automatische besturing
  • Zelf geen berekeningen meer maken
  • Vermindering van het aantal handelingen
  • Beter inzicht in storingen
60 jaar oude persmachine nieuw leven inblazen

Software Engineering

Bij machine vernieuwing wordt uw oude machine ‘slimmer’ gemaakt. De oude besturingskast wordt vervangen door slimme besturingstechniek en de machine wordt, voor zover nog niet aanwezig, voorzien van een set sensoren. De sensoren meten actuele waarden en geven deze door aan de slimme besturingstechniek. Die is op zijn beurt voorgeprogrammeerd om bij bepaalde waarden een actie uit te voeren.

Intresse?

Wij van AB Besturingstechniek zijn een ervaren team die besturingen Turn-Key op kan leveren bij de opdrachtgever, dit geldt voor enkele stuks maar ook voor grotere series. In samenspraak met onze klanten leveren wij hoogwaardige hardware engineering en software engineering voor machinebouwers in de Food Industry.