Copier Engineering
2015
Elektrische Schema's
Software Engineering
Besturingskast Bouw
Bekabeling
Inbedrijfname
Maakindustrie

Buigmachine PLC besturing

Voor een vaste klant hebben wij een complete buigmachine PLC besturing voor de aansturing van een de buigmachine opgeleverd. Deze buigmachine is bedoeld om ronde buizen te buigen, hierbij is nauwkeurigheid van groot belang. Daarom is er gekozen voor een encoder die de buighoek meet op 0,1 graden nauwkeurig.

Buigmachine PLC besturing

Elektrische schema’s

Bij dit project hoorde het maken van elektrische schema’s in Eplan. Deze schema’s zijn opgeleverd met 2D tekeningen voor de panelenbouw inclusief materialenlijsten. Onze schema’s voldoen aan de laatste normen op het gebied van onder andere de machinerichtlijnen NEN-EN60204 en NEN 1010.

Software

Verder hebben we in opdracht van de klant de Siemens plc voorzien van de benodigde software.

Hierbij was belangrijk dat er rekening werd gehouden met de maximaal haalbare nauwkeurigheid.Verder hebben we in het kader van tijdwinst de mogelijkheid geboden om een recept te kunnen maken en op te kunnen slaan voor seriewerk. De gebruiker heeft de mogelijkheid gekregen om het buigprogramma tijdens de werkzaamheden aan te passen en de vernieuwde versie op te slaan.

Rechts ziet u het bedieningsscherm gemonteerd op een ergonomische verplaatsbare voet.

Paneelbouw

De besturingskast die bij dit project is opgeleverd is compleet in huis gebouwd en getest zodat bij inbedrijfname geen vertraging werd opgelopen. Het bedieningspaneel is compleet aangeleverd met plug and play industriële stekkeraansluiting.

zie ook: Besturingskast/Schakelkast

Intresse?

Wij van AB Besturingstechniek zijn een ervaren team die besturingen Turn-Key op kan leveren bij de opdrachtgever, dit geldt voor enkele stuks maar ook voor grotere series. In samenspraak met onze klanten leveren wij hoogwaardige producten voor machinebouwers in de industriële productieprocessen.

Deze opdracht is uitgevoerd voor Copier Engineering B.V. te Giessen.