Softstarter aanloopstroom beperken

U wilt dat uw elektromotor en machine zo lang mogelijk meegaan. Een goede starterkast helpt u daarbij. De traploze opstart van de softstarter aanloopstroom zorgt voor een geleidelijke opbouw van stroom en voorkomt daarmee een grote, schadelijke piekbelasting. Op termijn profiteert u daarvan in de vorm van minder defecten, lagere energiekosten en een langere levensduur van uw assets.

Starterkast met softstarter aanloopstroom kopen

Is de softstarter aanloopstroom de ideale oplossing voor uw situatie? Of twijfelt u of de Ster Driehoek schakeling of Frequentieregelaar wellicht beter geschikt zijn? IOT Gear adviseert u er graag over. Neem contact met ons op. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. U krijgt meteen een vakspecialist aan de lijn die uw situatie moeiteloos kan inschatten en u van deskundig advies kan voorzien.

Altijd topkwaliteit

Welk systeem u ook kiest, bij IOT Gear weet u één ding zeker: u heeft een starterkast van topkwaliteit. In al onze producten, en dus ook bij de starterkasten met softstarter aanloopstroom, maken we gebruik van hoge kwaliteit componenten van topmerken als Phoenix Contact, Rittal en Siemens. Daarnaast zorgt onze expertise en jarenlange ervaring ervoor dat onze starterkasten volledig doorontwikkeld en geoptimaliseerd zijn. U kunt dan ook blind vertrouwen op de kwaliteit en continuïteit van onze producten. Nu en in de toekomst. Onze producten kennen namelijk dankzij de hoge kwaliteit een bijzonder lange levensduur.

Sofstarter aanloopstroom conform NEN normering

Voor een goede verzekering, optimale veiligheid en de continuïteit van uw bedrijf, kiest u voor gecertificeerde producten. Onze softstarter aanloopstroom valt hieronder. Deze voldoet, net als al onze besturings- en starterkasten aan de richtlijnen van NEN. In het geval van de starterkast met softstarter aanloopstroom hebben we het over de machinerichtlijn NEN-EN-60204 en de richtlijnen voor de laagspanning schakel- en verdeelinrichting NEN-EN-IEC 61439. Dit betekent dat u er zeker van bent dat er alles aan gedaan is om gevaarlijke situaties door kortsluiting en brand te voorkomen. Hierdoor levert de softstarter aanloopstroom van IOT Gear een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en continuïteit van uw bedrijf.

Snel installeren van uw softstarter aanloopstroom

U wilt zo snel mogelijk aan de slag met de softstarter aanloopstroom. Het liefst zonder het gedoe van het ombouwen van de bestaande besturingskast en het uitdokteren van een ingewikkelde aansluitprocedure. IOT Gear zorgt daarvoor. We bouwen onze systemen volledig af met kast en al en zorgen voor een gebruikersvriendelijke handleiding. Hierin zijn duidelijke elektrische schema’s en overzichtelijk genummerde klemmenstroken inbegrepen. Wilt u de aansluiting en inregeling liever uitbesteden? Geen probleem. Ook hierin voorziet IOT Gear graag.

Softstarter aanloopstroom op maat

Vindt u het ideale startersysteem nog niet in een van onze standaard softstarter aanloopstroomoplossingen? Goed nieuws: bij IOT Gear zijn we gespecialiseerd in maatwerk. Samen met u nemen we de specificaties voor uw starterkast door. Zijn er extra regelingen of slimme sensoren nodig? Dient uw starterkast te worden voorzien van meerder motorstarters? Wat het ook is, IOT Gear ontwerpt en fabriceert het. Ook stellen we graag alle benodigde parameters vooraf voor u in zodat u van begin af aan beveiligd bent tegen overstroom en u uw nieuwe softstarter aanloopstroom direct effectief kunt inzetten.

Softstarter aanloopstroom voor HACCP en buitengebruik

Speelt hygiëne in uw situatie een belangrijke rol? Dan is het natuurlijk belangrijk dat uw starterkast aan de food grade regels voldoet. Ook daar houdt IOT Gear rekening mee. Al onze besturingskasten zijn leverbaar in RVS of Hygienic design en daarmee geschikt voor HACCP ruimten. Daarnaast zorgt het RVS er ook voor dat de starterkast tevens geschikt is voor buitengebruik.

Snelle levering van uw starterkast

IOT Gear houdt continu voorraden startersystemen aan. Heeft u op korte termijn een softstarter aanloopstroom nodig? Dan kunnen we deze in veel gevallen al binnen 10 dagen leveren. Eventueel volledig ingeregeld en aangepast naar uw wensen en specificaties.