Softstarter elektromotor nodig?

Een softstarter elektromotor zorgt voor een soepele start van uw ventilator, transportband, pomp of machine. De geleidelijke aanloop voorkomt een grote piekbelasting bij de opstart en reduceert daarmee ook de kans op schade aan uw assets. Niet alleen bespaart dit u op de lange termijn veel onderhoudskosten, u profiteert bovendien van een langere levensduur van uw assets.

Softstarter elektromotor van AB Besturingstechniek

Bent u op zoek naar een softstarter elektromotor voor een soepele start van uw machine? Bij AB Besturingstechniek bent u aan het juiste adres. Wij zijn een kleine organisatie met een passie voor besturingstechniek. In de breedste zin van het woord zijn elektrotechnische machinebesturingen onze expertise. Samen met u bekijken wij welke softstarter elektromotor voor uw situatie het beste is. Softstarters worden vaak geïnstalleerd in apparaten met elektromotoren zoals ventilatoren, centrifuges, zaagmachines, transportbanden en pompen. Met een softstarter begrenst u de aanloopstroom zodat een grote piekbelasting bij de opstart wordt voorkomen. Niet alleen wordt er met een softstarter veel energie bespaard, maar ook de kans op schade aan uw machines wordt gereduceerd. U heeft minder onderhoudskosten en uw machines zullen langer meegaan. Om de juiste softstarter te kiezen moet er met diverse punten rekening worden gehouden. Wat is de aard en de mate van de belasting? Hoeveel starts zijn er per uur? Wat is de omgevingstemperatuur? Is er kortsluitbeveiliging en thermische beveiliging nodig? AB Besturingstechniek denkt met u mee over de meest geschikte softstarter voor uw bedrijf en u krijgt van ons professioneel advies. Wij kiezen altijd voor topkwaliteit en met een softstarter van AB Besturingstechniek bent u verzekerd van een bewezen effectieve softstarter met een lange levensduur. Wij hebben jarenlange ervaring met het bouwen, doorontwikkelen en optimaliseren van softstarter elektromotoren.

Softstarter elektromotor volgens richtlijnen NEN

Naast kwaliteit staan veiligheid en betrouwbaarheid bij AB Besturingstechniek ook hoog in het vaandel. Al onze sofstarters voldoen aan de richtlijnen van de NEN. De normen van de NEN zijn erop gericht om gevaarlijke situaties door kortsluiting of brand te voorkomen. U wilt uw softstarter natuurlijk zo snel mogelijk in huis hebben. Omdat wij kleine voorraden aanhouden kunnen we deze vaak al binnen 10 dagen leveren. We bouwen de softstarter standaard in een starterkast in en zorgen voor een duidelijke handleiding. Als u dat wenst dan regelen we uw softstarter elektromotor al volledig in naar uw wensen en specificaties. Wij nemen u graag alles uit handen.

Advies over uw softstarter elektromotor

Kunt u de juiste softstarter niet vinden in de webshop? Heeft u misschien aanvullende wensen zoals een extra motorstarter, regelingen of slimme sensoren? U kunt met al uw wensen en vragen bij ons terecht. AB Besturingstechniek is gespecialiseerd in maatwerk besturings- en starterkasten en wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw bedrijf. Wij zorgen ervoor dat u aan de slag kunt met een effectieve, veilige en perfect afgestelde startmotor. De juiste softstarter van AB Besturingstechniek kan uw bedrijf veel voordeel opleveren.